Lieve Penny

In de nieuwe rubriek ‘Lieve Penny’ stellen onzeker AKC’ers hun meest brandende vragen aan onze eigen Penny. Wie is Penny? Laten we dat aan Penny zelf vragen!

Lieve AKC’er,

Mijn naam is Penny en ik weet werkelijk waar alles. Althans, ik weet alles over kamp. Ik weet alles over kamptradities, Allewiejoliedjes, kampverkering, overlopen, het op dag twee kwijtraken van je tandpasta, het omkopen van de leiding, het goedkoopste snoep inslaan in het dorp, het ruilen van theezakjes, doen alsof je moeilijke zeilknopen kunt, et cetera, et cetera.

De laatste tijd werd mij steeds vaker gevraagd of ik mijn kennis en kunde niet met andere AKC’ers zou willen delen. Dat doe ik natuurlijk met liefde. Want of je nou voor het eerst op kamp meegaat of een ras-AKC’er bent … iedereen vraagt zich weleens iets af.

Deze keer in LIEVE PENNY:

Heeft de leiding altijd gelijk?

Lieve Penny,
Elk kamp wordt het wel een keer geroepen: ‘De leiding heeft altijd gelijk!’. Maar is dat eigenlijk ook zo?
xxx De Vlahapkampioen

            Beste Vlahapkampioen,

Goede vraag! Toevallig is hier afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar gedaan, en wat blijkt? De leiding heeft wel vaak, maar niet altíjd gelijk. Daarnaast is nu ook officieel bewezen dat ‘daarom’ geen antwoord op de vraag ‘waarom’ is. Dus ga gerust eens de discussie aan met de leiding!

Liefs, Penny

Het allermooiste kamp.

Ha Penny,

Ik heb al zoveel leuke kampen meegemaakt, maar hoe zorg ik ervoor dat het komende zomer nog mooier wordt dan de afgelopen jaren?

Groetjes van die-ene-uit-Ljouwert

            Ha Leeuwarder/Leeuwardaan/Ljouwenaar,

Leuk dat je het vraagt en ook zó herkenbaar. Want na elk kamp denk je: leuker dan dit jaar zal het nooit meer worden. Tot je het jaar daarop weer nieuwe vrienden maakt, andere leiding hebt en het nachtspel nog leuker is dan vorig jaar. Kortom: neem al je leuke herinneringen aan de vorige jaren mee op kamp, maar laat je vooral ook verrassen door nieuwe ontmoetingen, bekende AKC-klassiekers in een nieuw jasje en nóg betere toetjes.

Liefs, Penny

Hier zit een luchtje aan…

Hey Penny,
Ik heb een probleem. Elke kampdag is er dat duivelse dilemma. Ik wil wel douchen, want dat is best fris enzo, maar ik ben altijd bang dat ik dan net wat leuks mis. Ik stel het douchen daarom het liefst zo lang mogelijk uit, maar vanaf de woensdag willen mensen niet meer naast me op de picknickbank zitten. Heb jij misschien advies? J. van G. uit A.

       

Beste Jeevangeeuitaaa,

Ja, ik snap het dilemma, maar er zijn oplossingen. Allereerst: stel de leiding voor om elke dag een discodouche te houden. Mocht dat nou niet lukken, denk dan aan: tegelijk douchen met anderen zodat je lekker hard en vals duetten kunt zingen, ’s ochtend héél vroeg douchen zodat je niks van het programma mist, of neem gewoon zestien flessen deodorant mee. Want wie naar bloemetjes ruikt, ruikt naar bloemetjes.

Liefs, Penny

Niet eens een kaartje

Geachte Penny,

Mijn zoon (14 jaar) gaat dit jaar weer mee op kamp. Vorig jaar stuurde hij ons niet eens een kaartje en toen hij thuis kwam wilde hij na drie dagen geslapen te hebben meteen weer in de boot terug naar Giethoorn stappen. Heeft u tips hoe we ervoor zorgen dat hij ons wat meer mist?

Hartelijke groeten,

De vader en moeder van [naam bekend bij redactie]

     

Beste meneer en mevrouw […],

Dank voor uw bericht. Ik begrijp het probleem, maar ik vrees dat er niks aan te doen is. U zou kunnen proberen om het thuis extra leuk te maken: elke dag friet eten (behalve op zondag, want dan pannenkoeken), geen bedtijd, enz. Maar ik vrees dat dat nog altijd niet opweegt tegen een week kamp. Gelukkig is het maar een week per jaar. De andere 51 weken van het jaar is hij helemaal van u. ­­­

Hartelijks,
Penny

Bellenblaas, bellenbaas

Jo Penny,

Is het gek als ik als 16-jarige jongen in het rustuurtje een wedstrijd doe wie de grootste bellenblaasbel kan blazen?

Groet van de Bubbelbaas

           

Hé Bubbelbaas,

Nee, dat is helemaal niet gek. Bellenblaas is stoer!

Liefs, Penny

Heb jij een vraag voor Penny? Laat hem dan achter in de reacties!

By |2017-05-28T23:23:50+00:00mei 28th, 2017|reAKCie|2 Comments

2 Comments

 1. AKCLovuuur 9 juli 2017 at 18:53 - Reply

  Lieve Penny,
  Hier even een serieuze vraag, maar dat kan gelukkig ook bij de AKC. Waarschijnlijk zit het in mijn eigen hoofd, maar ik heb altijd het gevoel (vooral aan het begin van kamp) dat ik er niet bij hoor. En dat ligt niet aan de andere mensen ofzo, maar gewoon dat ik ze al lang niet meer gezien heb, en zij elkaar meestal wel, omdat ik nooit kan als er afgesproken wordt :(. Hoe kom ik zo snel mogelijk van dit rotgevoel af? Heb je tips?
  Liefs,
  Een anonieme AKClover

 2. Akc'ster uit Fryslân 17 juli 2017 at 12:28 - Reply

  Lieve Penny,

  Hoe kan ik als ik te oud ben voor kamp toch bij de akc blijven als je niet word gekozen voor leiding?

  Liefs, Akc’ster uit Fryslân

Leave A Comment