Het gerecht van chef-kok Sjef

Speciaal voor de reAKCie spraken wij af met chef-kok Sjef. Afgelopen zomer was deze witte-bak-boord crimineel mee op de skût van Zeilzwerf I.

Naast de nodige grapjes, grolletjes en grinnikjes, zorgde Sjef dat er een week lang overheerlijke AKC-gerechten op tafel stonden. Dat deed hij niet in z’n eentje, want hij had 18 jonge schavuitjes die hem hielpen in de kombuis. Wij vroegen Sjef of hij ons een kijkje in de keuken kon geven en zijn bijzondere kookkunsten met ons kon delen. Sjef beloofde een tipje van het schort op te lichten. Kunnen jullie raden over welk gerecht Sjef het heeft?

 

“Lieve, lieve deelnemertjes. Het belangrijkste van een goed gerecht is de bodem. Die moet wel waterdicht zijn, anders zinkt de boot. Maar da’s een ander verhaal. De bodem van dit gerecht is stevig van aard-appel. Voor een gemiddelde maaltijd (een mannetje of 30) schil je zes kilo piepers. Scheelt het of ietsje meer is? Nee, zolang ze maar geschild zijn! Als je de bodem op het vuur hebt staan, pak je wat andrijvend vermogen. Ook dit is heel belangrijk voor een goede maaltijd, net zoals voor een boot, maar we dwalen weer af. Terwijl de piepers en adrijvie  staan te sudderen, is het tijd voor wat spektakel. Lekker vet en goed doorbakken, dan is het goed spektaculair. Als alles een beetje klaar is, gooi je het in een grote pan. Je slaat het plat, hakt en stampt wat door de keuken en rond het af met een goede portie vrouwenliefde. Klaar is Sjef, smullen maar!”

Weet je over welk gerecht Sjef het heeft of heb je zelf nog een echte AKC-klassieker van een recept? Laat hieronder je reactie achter!

By |2017-06-09T18:37:56+00:00juni 9th, 2017|reAKCie|3 Comments

3 Comments

  1. Bart 12 juni 2017 at 22:23 - Reply

    Stimp, stamp, stimpestamp, Stimpestamp met spek! Smuller maar, smullen maar, smullen maar, smullen maar, heerlijk in je bek!

  2. JannekeP 14 juni 2017 at 14:26 - Reply

    Stimpstamp!! Hmmmm

  3. Hanna 5 juli 2017 at 15:10 - Reply

    Zonder onze koks kunnen wij niet leven…

Leave A Comment