AKC en het coronavirus

AKC en het coronavirus2020-06-13T13:20:36+01:00

UPDATE 13/6/2020

Helaas hebben wij, als AKC-bestuur, besloten om dit jaar alle zomerkampen 2020 niet door te laten gaan.

Deze week zijn er meerdere protocollen gepubliceerd waarin zomerkampen onder specifieke voorwaarden kunnen doorgaan. Als AKC-bestuur denken wij de inhoud van dit protocol niet volledig te kunnen waarborgen. Verschillende activiteiten en accommodaties bieden niet de gelegenheid om aan deze voorwaarden te voldoen. Daarnaast zien onze vrijwilligers te weinig mogelijkheden om binnen het protocol een goed en veilig AKC-kamp te realiseren. 

Als AKC hoopten we natuurlijk iedereen een onvergetelijke zomer te geven, maar helaas kunnen we dat dit jaar niet waarmaken. 

Wil je verdere toelichting over deze situatie neem dan contact op met Erik Hemmes (06-42403303) of Marijne Stenvers (06-29530657).

——————————————————————————————————–

Update 28/05/2020

Op dit moment is het helaas nog steeds onzeker of de AKC kampen door kunnen gaan of niet.

In de afgelopen persconferenties zijn er verschillende versoepelingen van de maatregelen voor de komende maanden aangekondigd. Deze versoepelingen scheppen positieve verwachtingen, maar de richtlijnen voor zomerkampen zijn (nog) niet volledig. Op 8 mei is een gezamenlijke brief naar minister de Jonge verstuurd door verschillende jeugdorganisaties, zoals de scouting, YMCA, kerkelijke jeugdorganisaties en Steunpunt KinderVakanties, met een verzoek om verduidelijking te geven voor de zomerkampen.

Deze week is door de samenwerkende jeugdorganisaties in goed overleg met de instanties een conceptprotocol opgesteld. Het streven is dat dit op korte termijn in het OMT besproken wordt, waarna er in de week van 8 juni duidelijkheid gegeven wordt over de zomerperiode en dus ook over de AKC kampen. We realiseren ons dat we hierbij de eerder genoemde datum van 1 juni voor het geven van duidelijkheid niet gaan halen, maar de gesprekken zijn in een dusdanig stadium dat we het verstandig vinden ook komende anderhalve week nog af te wachten. 

Wanneer komt de kampkrant?

Rond deze tijd van het jaar ontvang je normaliter de kampkrant in je brievenbus. Door de huidige omstandigheden is besloten om hiermee te wachten totdat een kamp definitief doorgaat. Zodra dit het geval is kan je je kampkrant met het thema en alle informatie voor jouw kamp op de mat verwachten.


UPDATE 21/4/2020
Aan het eind van de week komt er via een brief een update over de huidige situatie voor AKC kampen. Er is nog geen besluit genomen over het wel of niet doorgaan van de AKC kampen. Hiervoor zijn wij allemaal nog in spanning en de voorbereidingen gaan op dit moment nog gewoon door!

—————-

Op dit moment is het een lastige situatie in Nederland en in de rest van de wereld. Iedereen zit thuis en er is onzekerheid over de komende periode. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de AKC. Er zijn veel vragen en we zijn druk bezig met alles zo goed mogelijk proberen te regelen en aan te passen, zodat hopelijk onze kampen deze zomer gewoon door kunnen gaan.

De AKC volgt op dit moment alle richtlijnen van het RIVM en de overheid en we hopen op goed nieuws voor de zomer. Echter is er een kans dat verlengde of toekomstige maatregelen effect gaan hebben op de kampen. Op dit moment kunnen wij nog niet vaststellen of de kampen deze zomer door kunnen gaan of niet. De kampen zullen alleen afgelast worden op het moment dat deze niet door kunnen gaan door maatregelen die het RIVM en de overheid mogelijk zullen stellen. Hopelijk krijgen we eind april meer duidelijkheid over de zomervakantie, zodat we dan een goed gegronde beslissing kunnen nemen over of we de kampen door kunnen laten gaan. Zodra wij meer informatie hebben hierover, zullen wij jullie hierover informeren.

Dit alles geldt ook voor de 100 jaar AKC Grote Reünie op 9 t/m 11 oktober.

Op dit moment zijn alle leidingteams, op een aangepaste manier, bezig met de voorbereidingen, dus we hopen er ondanks alles wel een mooie AKC-zomer van te kunnen maken!

Mochten er verder nog vragen zijn, dan is het altijd mogelijk om contact met het bestuur op te nemen. Hiervoor kunt u terecht bij Erik Hemmes (06-42403303) of Marijne Stenvers (06-29530657).