Hoe overleef ik mijn kampkater?

Je kent het wel, het ene moment staan je ouders je uit te zwaaien, ken je nog niemand en begin je vol verwachting aan een nieuw avontuur, het volgende moment is de week alweer voorbij en wil je het liefst dat het altijd zo kan zijn als op kamp.

Met een voldaan gevoel en flink wat slaapgebrek zit je op de achterbank van de auto, vertel je mondjesmaat wat over de week, je ogen vallen langzaam dicht en het enige wat je wilt is terug naar die veel te leuke mensen van je kamp.  Je bent ruw losgerukt uit een omgeving die je je zo snel eigen had gemaakt. Je voelt je leeg, maar de diagnose is al duidelijk: je hebt een flinke kampkater te pakken!

Herken jij je in bovenstaande? Lees dan snel verder want in dit artikel de tips om je kampkater verdraagzamer te maken!

Maar wat is een kampkater eigenlijk? Een kampkater is een soort omgekeerde heimwee. Na al die gezelligheid en een hele week alleen maar AKC’ers is het nu ineens zo stil om je heen. Je ouders willen weten hoe het was maar je kunt het gevoel wat zo’n week je geeft niet duidelijk uitleggen.

Wat zijn de symptomen van een kampkater?

Enkele symptomen van een kampkater zijn; holle ogen, de persoon lijkt niet helemaal aanwezig te zijn; hij/zij is een beetje dromerig. Hij kan onverwacht emotioneel worden, en bij het minste of geringste wordt er een passend liedje ingezet. Sommige mensen met een kamkater zijn ineens heel knuffelbaar.

Nu je eenmaal heb vastgesteld dat je een kampkater hebt vertellen we je nu wat je eraan kunt doen!

– TIP 1 –

 Zorg dat je zo snel mogelijk héél veel slaapt (dit gaat vaak vanzelf). Slapen kan met een kampkater eigenlijk overal; op de achterbank, op een picknicktafel of op de wc. Voor een optimaal resultaat raden we toch je eigen bed aan.


– TIP 2 –

Zorg dat je niets hoeft. Daar heb je na een week kamp namelijk meestal helemaal geen energie meer voor!


– TIP 3 –

Na het kamp heb je een aantal souvenirs die je zo weer terugbrengen op kamp. Je kunt je hier het beste zoveel mogelijk mee omringen. Bijvoorbeeld je krabbelboekje; bewaar hem tot je tijd hebt om hem even lekker rustig te lezen. En je hebt vast de ochtendtune van je leiding gekregen om heel vaak terug te luisteren. En als je gaat slapen is de avondtune ideaal. Ook bij de afwas mag de corveetune niet ontbreken.


– TIP 4 –

Je bent niet de enige met een kampkater! Ga dus zo snel mogelijk weer met kampvrienden- en vriendinnen afspreken. Het helpt om dit gevoel te delen. Ook samen kampkateren kan ideaal zijn.


– TIP 5 –

Verheug je alvast op de reünie! Want dan heb je gewoon nog een extra dagje kamp.


Bovenal moet je je bij een flinke kampkater maar bedenken; hij gaat vanzelf weer over, en het betekent dat je een onvergetelijke week hebt gehad! Volgend jaar weer?!

By |2017-07-28T17:09:44+01:00juli 28th, 2017|reAKCie|0 Comments

Leave A Comment